terug naar het nieuwsoverzicht

Activiteiten Nationale Voorleesdagen in Apeldoorn

Apeldoorn, 23 januari 2019

Tijdens de Nationale Voorleesdagen staan we er uitgebreid bij stil: de taalontwikkeling van kinderen. En laat voorlezen nu nét een van de leukste manieren zijn om de taalontwikkeling te stimuleren. Gezellig op de bank of ’s avonds voor het slapengaan: samen een boek lezen en plaatjes bekijken is voor jong en oud een fijn moment!

Voorlezen is niet alleen heel leuk, het draagt ook bij aan een grotere woordenschat, het taalgevoel en concentratievermogen. Het prikkelt de fantasie van het kind en leert het gebeurtenissen verwerken door het inleven in de personages. Dit willen we bij Doomijn graag stimuleren, daarom doen we ook dit jaar van harte mee met de Nationale Voorleesdagen van 23 januari t/m 2 februari.

Voorlezen op de kaart

Ook op onze locaties in Apeldoorn zijn er volop activiteiten waarmee we voorlezen op de kaart zetten: van het Nationale Voorleesontbijt tot een bezoekje aan Coda, het cultuurhuis van Apeldoorn. We besteden aandacht aan het boek ‘Een huis voor Harry’ - de kinderen mochten zelfs met hem op de foto - en maken kinderen en ouders bewust van het belang van voorlezen. Ook zijn er voorleestafels ingericht, zijn er muzikale workshops en komen ouders en kinderen van de basisschool voorlezen. Op de bso gaan de kinderen zelf aan de slag met het maken van een prenten- of stripboek en wordt de boekenkast eens grondig bekeken: welke boeken willen we houden of aanschaffen?  

Zelf ook aan de slag met voorlezen? Kijk voor activiteiten en voorleestips op www.nationalevoorleesdagen.nl.  

terug naar het nieuwsoverzicht