terug naar het nieuwsoverzicht

Doomijn Camping Apeldoorn groot succes

Apeldoorn, 24 augustus 2018

Ieder jaar organiseert Doomijn Kinderopvang al een camping voor kinderen uit Zwolle, De Wolden en Harderwijk. Dit jaar was het de beurt aan kinderen van de locaties uit gemeente Apeldoorn. Donderdagochtend vertrokken de kinderen onder begeleiding op de fiets richting de blokhut Berg en Bos. Een plek waar van alles te ontdekken valt op het grote buitenterrein. 

De pedagogisch medewerkers van Doomijn hebben voor de deelnemende kinderen een uitdagend en actief programma neergezet. Zo begonnen de kinderen met een kennismakingsspel. Eerst was het wat onwennig, maar al snel hadden de kinderen de grootste lol met elkaar. Ylva Goor, activiteitenconsulent Doomijn: ‘Er zijn mooie nieuwe vriendschappen ontstaan tussen kinderen die elkaar nog nooit gezien hadden.’ Na het spel konden de kinderen buiten diverse activiteiten ondernemen zoals boogschieten. Toen de leiding ’s avonds bij het kampvuur mais tevoorschijn haalde om popcorn te maken, keken alle kinderen elkaar twijfelachtig aan. Eerst zien, dan geloven! Op het moment dat de popcorn begon te ploppen, waren de kinderen niet meer te houden. Voor het slapen nog even een film bij de thuisbioscoop. En daarna viel iedereen in slaap. Althans de leiding dan.

Actieve kinderen en blije ouders

Op vrijdag moest er alweer ingepakt worden om terug naar huis te gaan, maar dit alles pas na een heerlijk ontbijt en nog een aantal leuke activiteiten. Rond 12.00 uur werden de eerste kinderen opgehaald door ouders. De kinderen vertelden vol enthousiasme aan hun ouders wat ze hadden gedaan. Een van de kinderen vroeg: ‘Wanneer is het 2019 en kan ik weer naar de camping’? De overige kinderen stapten dapper onder begeleiding weer op de fiets.

Actieve kinderen, enthousiaste pedagogische medewerkers en blije ouders. Al met al was Doomijn Camping Apeldoorn daarmee een doorslaand succes en zeker voor herhaling vatbaar.

terug naar het nieuwsoverzicht