terug naar het nieuwsoverzicht

Doomijn gaat ‘back to nature’ op Aaltjesdagen

Harderwijk, 7 juni 2019

In het Pinksterweekend van 7 tot en met 9 juni staan in Harderwijk tijdens de jaarlijkse Aaltjesdagen de leukste activiteiten voor jong en oud op het programma. Van struinen over de braderie en vers gerookte paling eten tot meedoen met sportworkshops of de badeendenrace. Op het Back to Nature festival in het Hortuspark kunnen kinderen zich actief uitleven en bij Doomijn Kinderopvang aan de slag met creatieve activiteiten in het teken van natuur en gezondheid.

Op zaterdag 8 juni wordt van 10.00 tot 16.00 uur een sportief en actief programma georganiseerd, met onder meer theater, ochtendgymnastiek , samen muziek maken en dansworkshops. Doomijn Kinderopvang is aanwezig van 10.00 tot 13.00 uur en sluit aan bij het thema Back to Nature met verschillende activiteiten. Kinderen kunnen zaden planten in glazen potjes of samen een kunstwerk maken met stempels gemaakt van groenten en fruit. Om de zintuigen te testen is er een ‘voeldoos’, waarbij kinderen moeten raden welk materiaal uit de natuur ze precies voelen en zo een lekker gezonde snack kunnen winnen.

Gezonde start

De activiteiten op Aaltjesdag sluiten goed aan bij het beleid van Doomijn, waarbinnen veel aandacht is voor gezondheid. Kinderen een gezonde start geven is belangrijk voor Doomijn. Daarom krijgen de kinderen op de locaties gevarieerde en verantwoorde voeding, passend binnen het voedingsbeleid, en is er veel aandacht voor beweging. Met dagelijkse activiteiten en een breed aanbod aan workshops - in samenwerking met bijvoorbeeld Sportivate - worden de verschillende ontwikkelingsgebieden gestimuleerd en een basis gelegd voor een gezonde levensstijl op latere leeftijd.

In Harderwijk is Doomijn Kinderopvang in verschillende wijken te vinden met een kinderdagverblijf en vier buitenschoolse opvang locaties.

Kijk voor meer informatie op https://www.aaltjesdagen.nl/. Jij komt toch ook?

terug naar het nieuwsoverzicht