terug naar het nieuwsoverzicht

Happybus vervoert kinderen van basisschool de Ploeg naar de bso

Apeldoorn, 4 oktober 2018

Vanaf vandaag tot aan de herfstvakantie worden de kinderen van basisschool de Ploeg door de Happybus vervoerd naar de Adventure bso.  De Happybus is een lokale ondernemer die met zijn touringcar ritten voor onder andere scholen en bedrijven verzorgd. Vandaag heb zij de kinderen getrakteerd op de eerste rit.

Doordat  de school nu een 5 gelijke dagenrooster hanteert en de buitenschoolse opvang groeit, hebben zij vanaf de zomervakantie een nieuwe uitdaging gekregen. Om 14.00 uur moet een grote groep kinderen zo snel mogelijk naar het scouting gebouw vervoerd worden. Dit doen ze nu met de 'Doomijnbus', maar deze moet drie keer rijden om alle kinderen te vervoeren.  Hierdoor moeten kinderen op het schoolplein wachten.

Gelukkig hebben de kinderen dit nog niet als vervelend ervaren. Ze krijgen op school iets te drinken met een tussendoortje en spelen buiten tot de bus komt. Hartstikke leuk natuurlijk, maar dat gaat wel van de tijd af die zij kunnen besteden bij de buitenschoolse opvang. De kinderen worden niet alleen bij basisschool de Ploeg opgehaald, maar ook nog bij 4 andere scholen. Uiteraard een hele logistieke uitdaging! 

De eerste rit is een succes geweest, de kinderen hebben de extra tijd bij de buitenschoolse opvang als een écht pluspunt ervaren. Op naar nog meer ritjes met de Happybus!

 

terug naar het nieuwsoverzicht