Coronavirus en opvang bij Doomijn. Meer informatie >
terug naar het nieuwsoverzicht

Interactieve voorstelling 'Moppereend' in Echtenerbrug

Echtenerbrug, 25 februari 2020

Een toeterende Moppereend loopt humeurig door de gangen van basisschool ‘Twa yn Ien’.  Verbaasd, ietwat geschrokken soms, maar vooral nieuwsgierig kijken de kleuters naar de vreemde vogel die zo loopt te mopperen. Verwachtingsvol zoeken zij een plekje in de tot theater omgebouwde speelzaal. Kleurige doeken, een viool, paraplu en rainsticks…. Poe wat is er veel te zien.

Even later schuiven ook de peuters van kinderdagverblijf ‘Madelief’ en peuterspeelzaal ‘Doomijn De Veenscheiding’ aan. Evenals de kleuters van basisschool ‘Spoarsiker’ die bij de 2e voorstelling present zijn.

Muziek als kuntsvorm

In het kader van de doorgaande lijn, waren er twee feestelijke, interactieve voorstellingen voor álle peuters en kleuters in Echtenerbrug. Bijna 80 kinderen genoten van de sfeervolle, theatrale  activiteiten van Daniëlla, consulent activiteiten bij Doomijn Kinderopvang. Bij Doomijn willen we dat alle kinderen van 0 tot 13 jaar een fijne tijd hebben, in een veilige en leerzame omgeving. Daarbij passen we ons aan en bewegen we mee met elke leeftijd en ontwikkelingsfase. Muziek als kunstvorm is daar uitermate geschikt voor. En met Daniëlla, onze specialist muziek, wordt iedere activiteit een unieke belevenis.

 De kinderen kukelden als volleerde hanen, blaften en knorden, hipten een konijnenstopdans, speelden met wasknijpers en regenboogdoekjes en zwijmelden weg bij het vioolspel. ‘Je hebt hier écht talent voor’ verzuchte een van de kleuterleerkrachten. ‘Het is zo goed afgestemd en je beweegt zo prachtig mee met waar de kinderen op dat moment behoefte aan hebben.’

Moppereend vond het zó gezellig met alle kinderen, dat ze vrolijk zwaaiend en helemaal opgevrolijkt afscheid nam!

moppereend
terug naar het nieuwsoverzicht