terug naar het nieuwsoverzicht

Kinderdisco XXL in Hedon een grote hit

Zwolle, 18 februari 2019

Een lange rij uitgelaten kinderen stond al vroeg klaar tot de deuren opengingen voor het grootste feest van het jaar: Kinderdisco XXL. Een mooie samenwerking tussen poppodium Hedon en Doomijn Kinderopvang, waarbij de dansvloer gereserveerd is voor kinderen uit groep 6, 7 en 8. Afgelopen vrijdag vond de tweede editie plaats; opnieuw een groot succes!

De deuren gaan open, kaartjes worden gescand en jassen naar de garderobe gebracht. Het is tijd voor een feestje en dat wordt serieus aangepakt: een grote dj-booth op het podium, een prachtige lichtshow en een virgin cocktailbar. De eerste kinderen komen de zaal binnen en trekken meteen een sprintje om een plekje op de lichtgevende dansvloer te bemachtigen. Ouders maken nog snel een foto van hun kinderen en moeten dan toch écht in de foyer wachten: zij zijn niet welkom op dit kinderfeest.

Kinderparticipatie

Achter de draaitafel staat Michael van Breukelen: pedagogisch medewerker bij Doomijn én dj. Twee rollen die hij op een mooie manier samenbrengt. Op bso Ijsselcentraleweg, waar Michael werkt, is kinderparticipatie een belangrijk thema. “Iedere maandag overleg ik met Elle, Evelien, Marit, Milou en Sanne – de KinderKiesClub – en bedenken we de leukste activiteiten voor onze bso. Ook hielpen ze mee met de voorbereidingen voor deze Kinderdisco, zoals het kiezen van de nummers die ik zou draaien en het maken een poster,” vertelt Michael. De meiden mochten op de avond zelf meehelpen met het testen van het geluid en kregen een backstage tour. Michael: “Vooral het kijkje in de kleedkamer maakte indruk, want daar komen alle grote artiesten!”

Waar is dat feestje?

Michael neemt zijn taak als dj erg serieus, ook voor de jongste bezoekers van Hedon. Tijdens de Kinderdisco dan ook geen ‘campingdisco-muziek’, maar de nieuwste hits afgewisseld met hier en daar een carnavalskraker. ‘Waar is dat feestje?’ klinkt het door de microfoon. ‘Hier is dat feestje!’ roept het publiek in koor, waarna de voetjes weer van de vloer gaan op de beats van Huts. Andere kinderen rennen rondjes of lopen in polonaise langs de limonadetap. Iedereen vermaakte zich op zijn of haar eigen manier, maar één ding is zeker: het was één groot feest! Dat zagen ook de ouders, die tijdens het gluurmomentje even vanaf het balkon naar hun vrolijke kroost mochten kijken.
Als Michael aankondigt dat dit écht het laatste nummer was, stroomt de zaal snel leeg. Een paar achterblijvers kijken beteuterd: “Is het echt nu al afgelopen?” vraagt een jongen. “Dat ging snel hè,” antwoordt een pedagogisch medewerker. “Maar dat betekent wel dat je het heel leuk hebt gehad!”

terug naar het nieuwsoverzicht