terug naar het nieuwsoverzicht

Kinderen en cultuur: samenwerking Doomijn en Orpheus

Apeldoorn, 22 oktober 2018

Het is ontzettend leerzaam om kinderen kennis te laten maken met kunst en cultuur. In een van de talrijke, op kinderen gerichte musea die ons land rijk is, of met een gezellig theatermomentje. Theater is écht niet alleen voor volwassenen, er worden in Nederland ook veel voorstellingen voor kinderen georganiseerd. Er zijn voorstellingen voor alle leeftijden. Vanaf twee jaar, vanaf een jaar of tien of voor het hele gezin.

Doomijn Kinderopvang draagt theaterbezoek ook een warm hart toe en werkt samen met Orpheus in Apeldoorn. De pedagogische medewerkers van Doomijn organiseren diverse activiteiten of zorgen voor opvang van jonge kinderen in de foyer, zodat je met je oudere kinderen naar een voorstelling kunt. Zin om te gaan? Check de onderstaande data, waarop Doomijn aanwezig is.

 

Peuterpret

Elke maand is er een PeuterPret (2+) of KleuterPret (4+) ochtend in Orpheus. Tijdens deze ochtend kun je genieten van de mooiste voorstellingen. En natuurlijk staat de ranja klaar!

Pay What You Want
Bij deze voorstellingen geldt Pay What You Want! Een ticket is gratis, maar wel nodig om toegang te krijgen tot de zaal. Na afloop van de voorstelling kun je een vrije gift doen in de foyer voor wat je je ticket waard vond. Let op: iedereen die een voorstelling in Orpheus bezoekt moet een ticket voor de voorstelling hebben. Dus ook voor kinderen die bij een (groot)ouder op schoot zitten, dient wel een ticket gekocht te worden.


Activiteiten in de foyer
Speciaal bij deze voorstelling verzorgt Doomijn Kinderopvang voor en na de voorstelling een leuke activiteit voor de kinderen, afgestemd op leeftijd en het thema van de voorstelling. Kom je ook?

Kluizelaar 2+     
woensdag 21 november  10.00uur

De Grote Klokken zeggen Bimbam 2+  
woensdag 19 december 10.00 uur

Vaar Wel 2+      
woensdag 23 januari   10.00 uur

Pim Pam Paars 2+     
woensdag 20 maart   10.00 uur

 

Jeugd

Kruistocht in Spijkerbroek 7+    
woensdag 24 oktober   14.30 uur

Maquette 8+      
woensdag 2 januari   14.00 uur

Speciaal bij deze voorstelling verzorgt Doomijn Kinderopvang voor en na de voorstelling een leuke activiteit voor de kinderen, afgestemd op leeftijd en het thema van de voorstelling. Kom je ook?

Familie

Jabber 6+    
Zondag 27 januari  13.30 en 15.30 uur

Ridder Florian 4+   
Zondag 27 januari  13.30 en 15.30 uur

De Sprookjessprokkelaar (Efteling Theater)   
maandag 22 april (2e Paasdag)  13.30 uur

Mascha en de Beer Live 3+  
maandag 22 april (2e Paasdag)  14.30 uur

Tijdens deze open theaterdagen zet Orpheus haar deuren wagenwijd open! Naast hele leuke jeugdvoorstellingen, kun je een kijkje nemen achter de schermen en verzorgt Doomijn Kinderopvang opvang bij Theater Orpheus voor de allerkleinsten. Hier kunt u kosteloos uw kindje brengen terwijl u met uw andere kind(eren) een voorstelling bezoekt. Check de website van Orpheus, bij de betreffende voorstelling voor het aanmeldformulier.

Doomijn Kinderopvang verzorgt voor en na de voorstelling een leuke activiteit voor de kinderen, afgestemd op leeftijd en het thema van de voorstelling. Kom je ook?

Tip: Linda, blogster bij Mamaliefde.nl schreef al eens een informatieve blog over naar het theater gaan met je kinderen: https://www.mamaliefde.nl/blog/kindervoorstellingen-peuter-theater-show/ Leuk om eens door te lezen!

terug naar het nieuwsoverzicht