terug naar het nieuwsoverzicht

MBO Bruisdag, 5 september 2018

Zwolle, 5 september 2018

De Bruisweken zijn de algemene introductieweken voor studerend Zwolle. Het is de perfecte manier om kennis te maken met alles wat de studentenstad te bieden heeft. Tijdens de Bruisweken staat Zwolle drie weken lang in het teken van introductieactiviteiten.

Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vulden het programma van de MBO Bruisdag op woensdag 05 september 2018. De dag bestond uit twee delen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond hebben 3000 kersverse MBO studenten Zwolle leren kennen; ze kwamen langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben. Tijdens Relax in the City werd de Bruisdag feestelijk afgesloten op diverse locaties waar studenten lekker konden ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken.

Opleiding Pedagogisch werk

De studenten van de MBO Bruisdag hebben een programma gevolgd van 10.00 - 14.00 uur. Zij zijn in drie rondes naar verschillende locaties zoals Hedon, Odeon, de Spiegel en Pathé geweest. Bij de ronde in Pathé is Doomijn gevraagd om het één en ander te organiseren rondom verschillende opleidingen Pedagogisch werk.

Het Pedagogisch werk bestaat uit drie uitstroomprofielen namelijk Onderwijsassistent, Pedagogisch Medewerker Kinderopvang en Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker. Het doel van dit opleidingsgerichte onderdeel was dat de studenten kennis konden maken met de opleiding waarvoor zij hebben gekozen en het daarbij horende werkveld.

Verschillende medewerkers van Doomijn hebben de studenten een idee gegegeven van de inhoud per opleiding en welke mogelijkheden zij hebben in de toekomst. Per ronde kregen de studenten de gelegenheid om vragen te stellen tijdens het interview. De medewerkers van Doomijn hebben deze vragen beantwoord. Vervolgens hebben zij de studenten per klas meegenomen om te brainstromen over vragen als: ‘Wat lijkt jou leuk aan de opleiding/ het werk?’, ‘Wat lijkt je lastig aan de opleiding/het werk?' en ‘Welke leeftijd spreekt jou nu het meeste aan?’. Dit zorgde voor leuke, enthousiaste gesprekken tussen de medewerkers en studenten.

Het was een zeer geslaagde dag, waarin medewerkers van Doomijn hun passie voor het werken met kinderen konden delen. Dit zorgde voor verbinding, en daar staat Doomijn voor!

terug naar het nieuwsoverzicht