terug naar het activiteitenoverzicht

Gratis muziekactiviteit voor ouders en peuters

OBS Commissaris Gaarlandt, 21 februari 2018

Tijdens de Open Dag van OBS Commissaris Gaarlandt, op woensdag 21 februari, wordt door Doomijn kinderopvang en de school een gezamenlijke gratis muziek activiteit georganiseerd voor alle peuters en ouders/verzorgers woonachtig in Nijeveen en omgeving.

Sambaballen en bellenkransen

Elke maand is er PeuterPas voor alle kinderen vanaf 3 jaar op de openbare school in Nijeveen. PeuterPas is er om kinderen en ouders kennis te laten maken met school. Tijdens de maandelijkse geplande Peuterpas , op woensdag 21 februari,  hebben de school en Doomijn kinderopvang de handen ineengeslagen om op deze dag een speciale muzikale activiteit te organiseren.  Alle peuters en ouders/verzorgers woonachtig  in Nijeveen en omgeving kunnen hier aan deelnemen.


Peuters van 2 tot 4 jaar kunnen samen met een ouder/verzorger gratis meedoen aan een vrolijke, actieve middag. Want samen muziek maken vormt een bron van plezier voor ouder en kind! Gezellig en ongedwongen spelen met eenvoudige instrumenten zoals sambaballen of bellenkransen. Bewegen met vrolijke materialen zoals dansdoekjes of  ballen. Bekende én nieuwe liedjes zingen. In een veilige sfeer met veel aandacht voor de kinderen. Daniëlla Snijders, consulent activiteiten bij Doomijn Kinderopvang,  neemt zélfs haar viool mee waar peuters van heel dichtbij naar mogen luisteren.

Het is altijd een feest als DanĂ¯ella Snijders langs komt. De kinderen genieten met volle teugen! Echt de moeite waard!
Petra, moeder Ruben

Doorgaande leerlijn

De peuterspeelzaal van Doomijn is gehuisvest in de school. De stap van peuter naar kleuter is een mijlpaal. Peuters kijken vaak vol verwachting uit naar hun 4e verjaardag. Dan mogen ze echt naar school! Ook voor ouders betekent dit een nieuwe fase in het leven van hun kind. Vanuit de peuterspeelzaal wordt er voor gezorgd deze overgang zo soepel mogelijk laten verlopen. Binnen de peuterspeelzaal raken ze al vertrouwd met gewoontes en methodes die ook in groep 1 en 2 gebruikt worden. De overgang naar de basisschool wordt zo veel makkelijker! Een doorgaande leerlijn en vertrouwdheid met school helpen hierbij.


De muzikale activiteit start om 13.00 uur en eindigt om 14.00 uur  in OBS Commissaris Gaarlandt. Speel, zing en beweeg mee. Uiteraard is er, naast de muziek activiteit, tijdens de Open Dag gelegenheid om nader kennis te maken met de school en peuterspeelzaal. Iedereen is van harte welkom!
 

terug naar het activiteitenoverzicht