Coronavirus en opvang bij Doomijn. Meer informatie >
terug naar het activiteitenoverzicht

Peutergroep van start in OBS De Heuvellaan

Apeldoorn, 10 april 2019

Openbare basisschool Heuvellaan aan de Burglaan en Doomijn Kinderopvang zijn in februari een peutergroep gestart voor kinderen van 3 tot 4 jaar. De peuters kunnen 4 ochtenden in de week terecht. Bijzonder is de dagelijkse uitwisseling tussen de opvang en het onderwijs, zo is voor de peuters straks de overgang naar groep 1 soepel en vertrouwd.

Samen leren en ontdekken

Miranda van Esch-Campen (pedagogische medewerker bij Doomijn): “We werken nauw samen met de school en omdat we in hetzelfde gebouw zitten, kunnen de peuters en kleuters makkelijk bij elkaar binnen lopen. En dat doen ze ook over en weer. Je merkt dat de peuters heel nieuwsgierig zijn en graag even bij de oudere kinderen kijken of daar een werkje doen. Een van de kinderen zei laatst trots: ‘Kom we gaan even bij mijn broer kijken. Die zit al in groep 2.’ De peuters wennen ook aan de oudere kinderen, doordat ze samen buitenspelen met groep 1. Ook werken we aan dezelfde thema’s als groep 1/2. Op dit moment is het thema de ruimte, dus de peuters proberen zelf al een maan en raket te tekenen.”

“We besteden veel aandacht aan talent, zelfstandigheid en creativiteit. We hebben een open kast met dienbladen met daarop o.a. magnetics, magisch speelzand en houten blokken. De kinderen zijn vrij om daarmee aan de slag te gaan.” Doordat er een warme overdracht plaatsvindt tussen de peutergroep en de basisschool helpt dit het kind bij een betere start op de basisschool.

Jochie

Open dag 10 april

Wil je samen met je kind eens komen kijken? Kom dan naar de open dag op woensdag 10 april. Tussen 9.00-12.00 uur ben je van harte welkom op de basisschool én de peutergroep van Doomijn.

Wil je op een ander moment kennismaken? Bel dan Doomijn Kinderopvang op (038) 421 45 21 of mail naar klantadvies@doomijn.nl. Of plan een rondleiding op school via (055) 579 06 68, waarbij ze natuurlijk ook een kijkje nemen bij de peutergroep.

terug naar het activiteitenoverzicht