Inspiratie avond Doomijn Apeldoorn

Doomijn kinderopvang staat voor een goede start, voor een vertrouwde basis en voor blije kinderen. Wij zien onze kinderopvang als een bron van groei en een aanvulling op thuis. Daarom organiseert Doomijn Apeldoorn een inspirerende avond voor ouders! Gedurende de hele avond is er een interessante markt van workshops van onder andere de GGD, Coda en CJG. Enthousiast geworden? Meld je snel aan via onderstaand aanmeldformulier! Vol is vol.

Locatie: Dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, 7333 GZ Apeldoorn
Wanneer: Donderdag 19 september 2019, 19.30 - 21.30 uur


 

Workshop: lezen met baby's

'Voorlezen aan mijn baby? Dat snapt hij toch nog niet?' Deze uitspraak hoor je nog met regelmaat als ouders een bezoek brengen aan het consultatiebureau of in de bibliotheek. De BoekStartcoaches gaan graag met u over deze uitspraak in gesprek. Hoe belangrijk is voorlezen aan de allerjongsten? En hoe doe je dat dan? Tijdens de workshop bekijken we verschillende boekjes, leren we hoe je interactief voorleest, samen kunt zingen en rijmen. Natuurlijk gaan we ook lekker zelf aan de slag.
 

boekje lezen

Workshop: gebarentaal met baby's

Wil jij ook weten wat er in het hoofd van je kind omgaat? Gebaren met je kind maakt het mogelijk om op een leuke en betekenisvolle manier met je kind te communiceren. Al voordat je kind kan praten, kun je een 'gesprek' met hem of haar voeren door gebaren te gebruiken. Een kind kan zich uiten door gebaren. Als je als ouder inzicht krijgt in deze gebaren krijg je meer zicht op wat er omgaat in het hoofd van je kind. Dit geeft diepgang in jullie relatie en vermindert kans op frustraties en misinterpretaties van beide kanten. Kom ook gebaren leren! Het is een vorm van communicatie die toegankelijkheid, rust en vooral plezier met zich meebrengt! 

Workshop: peuters zindelijk voor de basisschool

Je kind is bijna vier en een spannende periode breekt aan. Een nieuwe fase, voor zowel jou als je kind, de basisschool. Hoe zal het gaan? Zal hij een klik hebben met de rest van klas? Let de juf wel goed op hem? En zo zijn er nog veel meer vragen en zorgen, maar als je kind op dat moment nog steeds niet zindelijk is, komen er nog meer vragen en zorgen bij. De belangrijkste vraag hierbij is, wat als mijn kind nog steeds niet zindelijk is als hij dadelijk naar school toe moet?

Workshop: peuters 'lief, maar lastig'

Peuters ontdekken zichzelf. Ze krijgen een eigen willetje. Dat is goed, maar voor ouders niet altijd makkelijk. Wat doe je als je kind een driftbui heeft? Niet wil eten? Of steeds uit bed komt?

Workshop: media wijs op de bso

Media spelen een steeds grotere rol in huishoudens van nu. Hoe ouder kinderen worden hoe meer media ze gebruiken. Een kwart van de acht jarigen heeft een mobiele telefoon en de meeste andere kinderen hebben voor hun twaalfde hun eerste mobiele telefoon, maar hoe ga je hier nu het beste mee om? We bespreken onder andere privacy, cyberpesten, sexting en grooming.

Workshop: seksuele nieuwsgierigheid op de bso

Seksuele opvoeding in de buitenschoolse opvang: hoe pak je dat aan? Juist in de groep is het soms nodig om kinderen ‘bij te sturen’ als zij seksualiteit met elkaar verkennen of hierover vragen stellen. En dat kan best lastig zijn.

Aanmeldformulier inspiratie avond Apeldoorn

                    *verplichte velden