Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >
terug naar het klantadviesoverzicht

Meest gestelde vragen

Op deze pagina vindt u een lijst met de meest gestelde vragen die betrekking hebben op kinderopvang en het peuterspeelzaalwerk. In het linkermenu kunt u een categoriekeuze maken. Wanneer u vervolgens op één van de vragen klikt komt u direct bij het antwoord op de vraag.

 

Mijn kind zit op het kinderdagverblijf en gaat binnenkort naar de basisschool, moet ik iets doen?

De overeenkomst voor de kinderdagopvang loopt door tot en met de 4e verjaardag van uw kind. Wilt u deze periode voor een korte tijd verlengen, neemt u dan tijdig contact op met onze afdeling Klantadvies. Wenst u de plaatsing eerder stop te zetten, bijvoorbeeld omdat uw kind eerder op school begint of omdat uw kind jarig is in een vakantie, dan kunt u een email sturen naar klantadvies@doomijn.nl. U dient daarbij rekening te houden met een opzegtermijn van een maand vanaf de datum dat de email door ons ontvangen is.

Hoe snel kan mijn kind worden geplaatst op het kinderdagverblijf?

In de meeste gevallen kunnen we uw kind op het door u gewenste moment plaatsen. Houdt u er wel rekening mee dat de vraag naar kinderopvang per vestiging verschilt. Incidenteel kunnen er dus wachttijden zijn. Ook de leeftijd van uw kind en het aantal gewenste dagdelen zijn van invloed op het moment van plaatsen. In de praktijk is er voor bijna elke opvangvraag een oplossing. Onze afdeling Klantadvies denkt graag met u mee.

Wat zijn de openingstijden van het kinderdagverblijf?

Op onze kinderdagverblijven kunt u uw kind een hele dag brengen. Dit is van 07.30 - 18.15 uur. Ook kunt u kiezen voor een dagdeel:

  • Ochtend van 07.30 - 13.00 uur
  • Middag van 12.45 - 18.15 uur
Mijn kind gaat morgen naar het kinderdagverblijf. Moet ik ook iets meenemen van huis?

 

  • Als uw kind bezig is zindelijk te worden vragen wij u een setje extra kleding mee te nemen met de naam van uw kind erin.
  • Wanneer u uw kind borstvoeding geeft bieden wij u de mogelijkheid om uw kind zelf te komen voeden. Ook is het mogelijk om afgekolfde melk mee te nemen.
  • Wanneer uw kind afwijkende produkten of dieetvoeding gebruikt, vragen wij u hier zelf voor te zorgen. Vanzelfsprekend doen wij onze uiterste best om te voorkomen dat uw kind voedingsmiddelen binnenkrijgt waar het allergisch voor is of die niet passen in het dieet van uw kind.

Wij zorgen voor alle standaard flesvoedingen (Nutrilon, Frisolac en Frisomel), Nutrix, Bambix, broodmaaltijden en fruit. Wanneer uw kind afwijkende produkten of dieetvoeding gebruikt, vragen wij u hier zelf voor te zorgen. Natuurlijk doen wij ons uiterste best om te voorkomen dat uw kind voedingsmiddelen binnenkrijgt waar het allergisch voor is of die niet passen in het dieet van uw kind.

Hoe is het contact met ouders geregeld op het kinderdagverblijf?

Wij doen ons best om u zoveel mogelijk te laten meegenieten van wat uw kind bij ons beleeft. Ook vinden wij het fijn om te horen hoe het thuis gaat. Bij het brengen en halen zorgen we er daarom voor dat er gelegenheid is om informatie uit te wisselen. Daarnaast ontmoeten we u graag tijdens gesprekken, organiseren we ouderavonden en houden wij u op de hoogte via nieuwsbrieven. Is uw kind pas bij ons geplaatst, dan nodigen wij u na twee maanden uit voor een gesprek over uw eerste ervaringen.