Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Kwaliteit

In de nieuwsbrief kon je al een aantal punten lezen waar wij op dit moment aan werken. Hieronder nog meer werkzaamheden om kwaliteit te waarborgen.

  • Alle locaties en gastouders zijn aangesloten bij de Geschillencommissie, dit is vanaf 1 januari verplicht.
  • Er is in het kader van de nieuwe wet ‘Versterking positie ouders’ een nieuw klachtenreglement opgesteld. Ouders en locaties ontvangen deze in een mailing via Klantadvies.
  • We hebben met een team van enthousiaste medewerkers alle (!) locaties bezocht om te kijken hoever we daadwerkelijk zijn met de kwaliteit van o.a. de uitvoering van de Ri, de brandveiligheid en de werkplannen. Op deze manier weten we waar onze aandachtspunten liggen. Vanaf nu komen de MMO’ers 2 maal per jaar langs om te kijken hoever we zijn.
  • We hebben een protocol ‘Veilig slapen’ opgesteld. Deze komt op zeer korte termijn via de mail naar jullie toe. Lees deze goed. Er zijn in het kader van de veiligheid nieuwe afspraken gemaakt en het stuk bevat nieuwe formulieren.
  • Een aantal enthousiaste pedagogisch medewerkers heeft zich aangemeld om het voedingsbeleid bij te stellen. Zij verdiepen zich er nu toch in, dus waarom niet deze kennis delen met de hele organisatie? Dat initiatief wordt gewaardeerd!
  • We hebben een Doomijn brede risico inventarisatie gedaan. Welke risico’s lopen we en wat is het effect als zoiets daadwerkelijk gebeurt? Daaruit voortvloeiend hebben we 5 GOUDEN REGELS opgesteld die voor elke medewerker gaan gelden. We maken er gouden regels van, zodat niemand ze kan vergeten. De locaties ontvangen een sticker om ergens op te hangen waar je regelmatig langs loopt. Elke nieuwe medewerker of stagiaire ontvangt een ‘certificaat’ met de gouden regels.

En er wordt nog aan veel meer gewerkt achter de schermen. Te veel om allemaal op te noemen maar uiteindelijk komt het via kwaliteitsmailingen (binnenkort in de mailbox) allemaal bij jullie terecht. Een ding is zeker; kwaliteit staat bij Doomijn hoog in het vaandel!

Heb jij vragen of tips op het gebied van kwaliteit? Stuur gerust een mailtje naar f.schipper@doomijn.nl. Samen maken we Doomijn NOG beter!