Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Kinderdagverblijf

De Pelikaan

Pelikaanstraat 1, Meppel (0522) 26 23 46

Onze gezellige kinderopvang ligt aan de rand van het centrum van Meppel. Dat biedt veel mogelijkheden tot vermaak en plezier voor onze twee babygroepen, één dreumes/peutergroep en één 3+ groep. We hebben van alles in de buurt. Dat maakt elke dag anders en nog leuker dan gisteren. Samen met buitenschoolse opvang de Pelikaan, peuterspeelzaal én buitenschoolse opvang Woldkade vormen wij een Kindcentrum. Volop plezier dus!

Het echte leven in het klein

Kinderen gaan graag op ontdekking. Dat kunnen ze volop in onze huiselijke opvang en zéker ook in onze natuurlijke tuinen. Binnen is het warm en gezellig, buiten is het heerlijk groen en boeiend. Hier is dus alle ruimte voor nieuwsgierigheid. Dat zit in ieder kind en dat is prachtig. Want zo leren ze uit zichzelf wat de wereld te bieden heeft en hoe deze in elkaar steekt. Die ontdekkingsdrang stimuleren wij elke dag. De ideeën van Reggio Emilia inspireren ons daarbij. Hoe mooi is het om te groeien vanuit je eigen talenten en interesses!

Om die ontdekkingstocht zo spannend, leuk en leerzaam mogelijk te maken ondernemen we samen van alles. We lezen, zingen en dansen. Verkleden of koekjes bakken, dat vinden we ook fijn. En met thema’s worden we steeds wijzer, over de natuur en seizoenen en over feestdagen en andere culturen. Samen met basisschool De Woldstroom vormen wij een integraag kindcentrum. Naast deze samenwerking, werken wij ook veel samen met diverse andere basisscholen in Meppel. Buiten valt ook veel te ontdekken. In onze tuinen, in de kinderboerderij om de hoek of tijdens een wandeling door de buurt.

Wat we ook doen, we doen het samen. Samen genieten, plezier maken, nat en vies worden, eten… en eens een scheef gezichtje of een ruzietje hoort er ook bij. Bij ons is dat het echte leven in het klein. Daar groeien kinderen van!

Op deze locatie

Bij ons vind je ook:

Buitenschoolse opvang De Pelikaan

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Kinderdagverblijf De Pelikaan

Babygroep...
7 juni 2021

Babygroep de Pelikaan, geluiden luisteren via de koptelefoon.

3+ groep,...
27 mei 2021

3+ groep, experimenten met crêpe papier.

Dreumesgro...
27 mei 2021

Dreumesgroep de Pelikaan: oefenen met de vormenstoof!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Jose Bos pedagogisch medewerker
Nadia Mouch pedagogisch medewerker
Eva Buis pedagogisch medewerker
Chantine Kuiper pedagogisch medewerker
Hester Stelma pedagogisch medewerker
Esmée Moolhuizen pedagogisch medewerker
Anja Snijder pedagogisch medewerker
Gwendolyn Bosker pedagogisch medewerker
Tamara van Dalen pedagogisch medewerker
Karin Tissingh pedagogisch medewerker
Michou Bosma pedagogisch medewerker
Vanessa Vis manager
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Tarieven 2021: kinderdagverblijf vanaf €9,03

Aandacht, plezier en liefdevolle zorg. Ze staan bovenaan het lijstje van onze kinderdagverblijven. Precies wat kinderen nodig hebben in die eerste belangrijke jaren. Daarnaast bieden we je kind gevarieerde voeding, dagelijks een vers gemaakt fruithapje en schone luiers. En voor de allerkleinsten werken we alleen met kwaliteitsproducten zoals Nutrilon en Frisolac. In overleg met jou sluiten we bij het aanbieden zoveel mogelijk aan op het schema van thuis. Voor de van huis meegenomen groentehap nemen we aan het eind van de dag rustig de tijd. Geen haastig spoedklusje tussendoor, maar even lekker laten genieten van de gezonde lekkernij. Eigenlijk net zoals thuis. En dat gevoel vinden wij zo belangrijk. Vanaf 1 jaar gaan kinderen zo veel mogelijk mee met het groepsritme. Voor degenen die aan het einde van de dag wat later worden opgehaald is er dan uiteraard nog een tussendoortje.

Kinderdagverblijf (uur)tarief
52 weken € 9,03
41 weken € 9,95
Flexibele opvang (op een select aantal locaties beschikbaar, neem contact op met de afdeling Klantadvies via (038) 421 45 21 voor meer informatie). € 10,21
Incidentele opvang € 10,21
Downloads

Handige downloads