Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

De Kindertuin

Marconistraat 211, Apeldoorn (055) 87 06 513

Bij ons draait alles om samen. We zitten daarom ook met kdv De Kindertuin en de instroomgroep van de Sterrenschool in één gebouw. Dat maakt elke dag gezellig, verrassend en heel anders. Een complete plek waar we samenwerken met Sterrenschool Apeldoorn. VVE peuterspeelzaal De Kindertuin is altijd volop in beweging!

Actief leren, onderzoeken en zelf ervaren

Zo fijn als de kinderen hier samen spelen, zo fijn werken we ook samen met het kinderdagverblijf en de Sterrenschool. We werken aan dezelfde thema’s, spelen samen binnen en buiten, lezen elkaar voor en op feestdagen ontbijten de kinderen met elkaar. Wat we binnen zoal doen? Ons gebouw is licht en ruim, net als de centrale speelhal. Hier ontmoeten we elkaar, net als op de natuurlijke speelplek buiten. We trekken er ook op uit. Zo wandelen we dikwijls naar de speeltuin om de hoek of doen we een boodschapje in het winkelcentrum. Oh ja, we gaan ook op bezoek bij onze buren, de opa’s en oma’s. Da’s gezellig voor iedereen.

“Bij ons draait het om actief leren, onderzoeken en zelf ervaren. Dé manier om de wereld te verkennen!”
Monica, pedagogisch medewerker

Bij onze peuteropvang draait het om actief leren, onderzoeken en zelf ervaren. Een fijne manier om de wereld te verkennen. Dat doen we vanuit onze ontdek- en speelhoeken en natuurlijk ook wanneer we buiten zijn. Bij ons is het dus elke dag anders én superfijn. Alle reden om eens langs te komen bij De Kindertuin. Tot gauw!
 

Doorgaande leerlijn

Doomijn Kinderopvang werkt voor deze locatie samen met Sterrenschool Apeldoorn volgens een uniek concept waarin onderwijs en kinderopvang hand in hand gaan. Samen bieden we een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0-13 jaar. We werken vanuit één team aan dezelfde thema’s zowel in het onderwijs als de kinderopvang met veel aandacht voor cultuur, sport en recreatie. Dat maakt de stap naar de basisschool straks klein. Samen met Kinderopvang De Kindertuin en een instroomgroep van de Sterrenschool kunnen we veel van elkaar leren.

Op deze locatie

Bij ons vind je ook:

Kinderdagverblijf de kindertuin

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal De Kindertuin

Sneeuw ont...
9 februari 2021

Sneeuw ontdekken! Gewoon binnen. Wat zijn de kinderen enthousiast, zo leuk!

Thema herf...
6 november 2020

Thema herfst: echte spinnen bekijken en samen een spinnenweb maken.

In de klei...
27 oktober 2020

In de kleine groep spelen met wasknijpers: fijne motoriek, sorteren, hoeveelheid.

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Irene pedagogisch medewerker
Belinda Ruseler pedagogisch medewerker
Ingrid Bakermans VVE-coach
Marijke van Meer manager
Werkwijze

Methode Kaleidoscoop - Ontwikkelingsvolgmodel

Op deze locatie werken we met de methode Kaleidoscoop of elementen er uit. Dit is een methode, die ‘actief leren’ stimuleert vanuit een rijke leeromgeving ingedeeld in aantrekkelijke hoeken en met veel aandacht voor taalontwikkeling. Kinderen zijn van natura nu eenmaal nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Kaleidoscoop is daar helemaal op gericht. Wij merken elke dag dat als kinderen in aanraking komen met nieuwe materialen, gebeurtenissen, ideeën en mensen, ze als vanzelf kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Dit leerproces stimuleren we door elk kind steeds weer meer nieuwe uitdagingen aan te bieden, zodat het zich spelenderwijs kan ontwikkelen. We werken met een ontwikkelingsvolgmodel, dat op de basisschool wordt voortgezet. Daarnaast krijgen kinderen die naar de basisschool gaan een verslag mee. Daarin vertellen de pedagogisch medewerkers over hun ervaringen met het kind, wat het allemaal al kan en waar het van houdt. Dankzij het verslag kan de nieuwe meester of juf meteen aansluiten op reeds opgedane vaardigheden. Twee keer per jaar worden ouders uitgenodigd voor een gesprek over hun kind. Uiteraard kunnen ouders zelf ook altijd om een gesprek vragen.

Tarieven

Tarieven peuterspeelzaal Apeldoorn 2021

Samen op verkenning en ontdekking. Steeds een stap verder, vanuit wie je bent en wat je kunt. Bij Doomijn doen we dit met elkaar elke dag weer. Onze medewerkers hebben hierin een onmisbare rol. Zij oefenen liefdevol, geduldig, zorgzaam, betrokken en competent hun vak uit. Wij stimuleren hen zichzelf te blijven ontwikkelen zodat zij opgedane kennis en continue groei kunnen doorgeven aan uw kind(eren). Wij zijn trots op onze medewerkers, zij zetten de kwaliteit van dienstverlening neer die u ervaart. Wij blijven in deze kwaliteit investeren, niet alleen omdat dit vanuit wetgeving moet, maar ook omdat wij dit vanzelfsprekend vinden.

Om onze diensten aan te kunnen blijven bieden zoals u gewend bent en de lijn van ontwikkeling, service en kwaliteit door te zetten, verhoogt Doomijn per 1 januari 2021 het uurtarief van de peuterspeelzaal naar € 10,41

 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
WKO per uur - afname per dagdeel van 3,5 uur € 10,41