Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Het Kinderatelier

Germanenlaan 360, Apeldoorn (055) 87 06 510

Kleurrijke kunst, fijne muziek en heel veel plezier. We maken het op VVE peuterspeelzaal Het Kinderatelier. Hier krijgen creatieve karakters en gezellige gezichtjes de ruimte. Binnen verkennen en buiten ontdekken, hier is het fijn om samen te zijn!

De fijnste manier om de wereld te ontdekken

Het kan niet leuk en uitdagend genoeg zijn! Dat is het motto bij Het Kinderatelier. We zitten in wijkcentrum Orca en dat biedt een wereld aan mogelijkheden en gezelligheid. Met onze twee groepsruimtes hebben we ook nog eens alle bewegingsvrijheid. Precies wat kinderen zo fijn vinden. Is het vrij spelen, dan gooien we de deuren wagenwijd open en spelen alle kinderen met elkaar! We bezoeken elkaars speelhoeken, zoals de Bouwplaats, het Huis of de Bieb. Dat is altijd een feest.

“We vinden het belangrijk om elke dag buiten te spelen. En vies worden mag best. Superleuk juist!”
Elles, pegagogisch medewerker

Onze buitenruimte is misschien wel nóg feestelijker! Verstop je tussen de struiken, kijk uit vanaf de heuveltjes, ontdek vlinder en insecten tussen de bloemen. Oh, en het verkeersparcour met écht verkeerslicht, dat is natuurlijk helemaal geweldig! Natuurlijk gaan we ook buiten onze locatie op pad. Wandelen vinden we heerlijk, hand in hand naar het park of in het Orderbos. En soms bezoeken we ook Openbare Basisschool Spitsbergen, die ligt vrijwel om de hoek.

We zijn trouwens ook gewoon buiten als het een keertje spattert. Water en modder zijn immers reuze leuk! Juist door alles actief zelf te ervaren leer je het meest. Dat is ook het idee achter Kaleidoscoop, onze VVE methode. Een fijne manier om de wereld te verkennen en te ontdekken.

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal Het Kinderatelier

Wat zitten...
10 mei 2021

Wat zitten er leuke materialen in het verwonderpakket van Doomijn. De kinderen gingen er op hun manier direct mee aan de slag.

Deze week...
15 maart 2021

Deze week komen er kuikentjes logeren bij ons, dat is gezellig en interessant!

Wij halen...
10 februari 2021

Wij halen gewoon de sneeuw naar binnen.. dat voelt koud!! Brrrrrr!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Carlijn pedagogisch medewerker
Tamara pedagogisch medewerker
Corrie pedagogisch medewerker
Charissa Hollegien VE coach peuterspeelzalen Apeldoorn
Chandra pedagogisch medewerker
Marijke van Meer manager
Werkwijze

Methode Kaleidoscoop - Ontwikkelingsvolgmodel

Op deze locatie werken we met de methode Kaleidoscoop of elementen er uit. Dit is een methode, die ‘actief leren’ stimuleert vanuit een rijke leeromgeving ingedeeld in aantrekkelijke hoeken en met veel aandacht voor taalontwikkeling. Kinderen zijn van natura nu eenmaal nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Kaleidoscoop is daar helemaal op gericht. Wij merken elke dag dat als kinderen in aanraking komen met nieuwe materialen, gebeurtenissen, ideeën en mensen, ze als vanzelf kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Dit leerproces stimuleren we door elk kind steeds weer meer nieuwe uitdagingen aan te bieden, zodat het zich spelenderwijs kan ontwikkelen. We werken met een ontwikkelingsvolgmodel, dat op de basisschool wordt voortgezet. Daarnaast krijgen kinderen die naar de basisschool gaan een verslag mee. Daarin vertellen de pedagogisch medewerkers over hun ervaringen met het kind, wat het allemaal al kan en waar het van houdt. Dankzij het verslag kan de nieuwe meester of juf meteen aansluiten op reeds opgedane vaardigheden. Twee keer per jaar worden ouders uitgenodigd voor een gesprek over hun kind. Uiteraard kunnen ouders zelf ook altijd om een gesprek vragen.

Tarieven

Tarieven peuterspeelzaal Apeldoorn 2021

Samen op verkenning en ontdekking. Steeds een stap verder, vanuit wie je bent en wat je kunt. Bij Doomijn doen we dit met elkaar elke dag weer. Onze medewerkers hebben hierin een onmisbare rol. Zij oefenen liefdevol, geduldig, zorgzaam, betrokken en competent hun vak uit. Wij stimuleren hen zichzelf te blijven ontwikkelen zodat zij opgedane kennis en continue groei kunnen doorgeven aan uw kind(eren). Wij zijn trots op onze medewerkers, zij zetten de kwaliteit van dienstverlening neer die u ervaart. Wij blijven in deze kwaliteit investeren, niet alleen omdat dit vanuit wetgeving moet, maar ook omdat wij dit vanzelfsprekend vinden.

Om onze diensten aan te kunnen blijven bieden zoals u gewend bent en de lijn van ontwikkeling, service en kwaliteit door te zetten, verhoogt Doomijn per 1 januari 2021 het uurtarief van de peuterspeelzaal naar € 10,41

 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
WKO per uur - afname per dagdeel van 3,5 uur € 10,41