Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Het Peuterweb

Descartesstraat 10, Apeldoorn (055) 87 06 531

Samen ontdekken, spelen en werken. Onze locatie leent zich er perfect voor. VVE Peuterspeelzaal Het Peuterweb is namelijk onderdeel van obs Brede School Het Web. Samen zitten we in een heerlijk licht en open gebouw. Dé plek om met elkaar de wereld te verkennen!

Elke dag leren, plezier maken én genieten!

Peuters en kleuters ontmoeten elkaar op peuterspeelzaal Het Peuterweb. Natuurlijk hebben we ieder onze eigen ruimte, maar door de glazen wand met deur zijn we ook snel samen. En dat biedt alle mogelijkheden om samen te spelen. Zo delen we onze programma’s en dat is bijzonder leerzaam. Voor de jongsten en de al wat ouderen. Wat we ook delen is onze prachtige, natuurlijke buitenruimte. Fietsen op een echt verkeersplein, kastelen bouwen en taartjes bakken met zand en water, klimmen op de boomstammen en klauteren in de rekken… Hier kan het dus doen we het! Natuurlijk buitenspelen kent bij ons trouwens geen grenzen, want hier is het groener dan groen. We maken dan ook dankbaar gebruik van onze ligging in de groene omgeving. De natuur heeft zoveel te bieden. We kunnen er elke dag van leren en van genieten!

“Natuurlijk buitenspelen kent bij ons geen grenzen, want hier is het groener dan groen en ruimer dan ruim!”
Ria, pedagogisch medewerker

Leren doen we dus elke dag. Vooral omdat we alles zelf ontdekken en ervaren. Precies het idee achter onze VVE methode Kaleidoscoop. Zo leert ieder kind spelenderwijs wat zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken betekent. En dat in een vertrouwde, leuke en gezellige omgeving: bij peuterspeelzaal Het Peuterweb!

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal Het Peuterweb

Mmm, Coco...
11 maart 2021

Mmm, Coco lust die wormpjes wel!

Door de lo...
9 februari 2021

Door de lockdown een beetje later dan gepland, maar hij komt eraan; het leuke vogeltje Coco van de Nationale Voorleesdagen! Hij vliegt al bijna weg van de thematafel!

Het thema...
4 december 2020

Het thema op psz het Peuterweb is “feest", en Sinterklaas is jarig, dus de peuters hebben een feestmuts voor hem gemaakt!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Ingrid Bakermans VVE-coach
Marijke van Meer manager
Werkwijze

Methode Kaleidoscoop - Ontwikkelingsvolgmodel

Op deze locatie werken we met de methode Kaleidoscoop of elementen er uit. Dit is een methode, die ‘actief leren’ stimuleert vanuit een rijke leeromgeving ingedeeld in aantrekkelijke hoeken en met veel aandacht voor taalontwikkeling. Kinderen zijn van natura nu eenmaal nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Kaleidoscoop is daar helemaal op gericht. Wij merken elke dag dat als kinderen in aanraking komen met nieuwe materialen, gebeurtenissen, ideeën en mensen, ze als vanzelf kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Dit leerproces stimuleren we door elk kind steeds weer meer nieuwe uitdagingen aan te bieden, zodat het zich spelenderwijs kan ontwikkelen. We werken met een ontwikkelingsvolgmodel, dat op de basisschool wordt voortgezet. Daarnaast krijgen kinderen die naar de basisschool gaan een verslag mee. Daarin vertellen de pedagogisch medewerkers over hun ervaringen met het kind, wat het allemaal al kan en waar het van houdt. Dankzij het verslag kan de nieuwe meester of juf meteen aansluiten op reeds opgedane vaardigheden. Twee keer per jaar worden ouders uitgenodigd voor een gesprek over hun kind. Uiteraard kunnen ouders zelf ook altijd om een gesprek vragen.

Tarieven

Tarieven peuterspeelzaal Apeldoorn 2021

Samen op verkenning en ontdekking. Steeds een stap verder, vanuit wie je bent en wat je kunt. Bij Doomijn doen we dit met elkaar elke dag weer. Onze medewerkers hebben hierin een onmisbare rol. Zij oefenen liefdevol, geduldig, zorgzaam, betrokken en competent hun vak uit. Wij stimuleren hen zichzelf te blijven ontwikkelen zodat zij opgedane kennis en continue groei kunnen doorgeven aan uw kind(eren). Wij zijn trots op onze medewerkers, zij zetten de kwaliteit van dienstverlening neer die u ervaart. Wij blijven in deze kwaliteit investeren, niet alleen omdat dit vanuit wetgeving moet, maar ook omdat wij dit vanzelfsprekend vinden.

Om onze diensten aan te kunnen blijven bieden zoals u gewend bent en de lijn van ontwikkeling, service en kwaliteit door te zetten, verhoogt Doomijn per 1 januari 2021 het uurtarief van de peuterspeelzaal naar € 10,41

 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
WKO per uur - afname per dagdeel van 3,5 uur € 10,41