Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Hobbel de Bobbel

Voldersdreef 301, Apeldoorn (055) 870 65 92

Zelf ervaren is iets leren voor altijd. Dat is ons motto. Daarom draait het in onze peuteropvang om zelf kiezen en zelf doen. Natuurlijk samen wanneer het maar kan. Want we zitten op een reuze gezellige locatie in openbare basisschool De Kosmos. Samen op ontdekking dus, elke dag!
 

Zelf ontdekken, samen verkennen

De Dino’s en de Uiltjes, onze twee stamgroepen, vermaken zich opperbest op onze peuteropvang. Er is hier ook zóveel te doen en te beleven! Zo hebben we een bouwhoek, huishoek, ontdekhoek en een muziekhoek. Er is zelfs een heuse ministad. Genoeg te kiezen dus. Iets voor jezelf doen? Ga je gang. Gezellig samen spelen en leren? Dát doen we ook. Muziek maken, zingen en dansen, vertellen en voorlezen én kletsen natuurlijk.

Dit sluit allemaal perfect aan op de methode Kaleidoscoop waarmee deze VVE peuteropvang werkt. Deze VVE peuteropvang is voor kinderen met een indicatie van het consulatiebureau. We hebben oog voor taal en interactie, voor de ontwikkeling van ieder kind en voor een fijne samenwerking met ouders. Dat laatste is bovendien heel gezellig, want de ouders betrekken we erbij wanneer het maar kan. Samen hebben we de leukste uitjes, zoals een middagje kinderboerderij, een herfstwandeling in het heerlijk groene Matenpark en soms gaan we zelfs naar Berg en Bos.

Buiten zijn en spelen, doen we sowieso heel graag. Elke dag! We hebben een fijne afgesloten buitenruimte waar we kunnen rennen, vliegen of fietsen over de hobbels en bobbels. Precies, vandaar onze naam! Oh, en regent het eens écht te hard dan mogen we spelen in de gymzaal van de school. Zo zijn en blijven we altijd in beweging.

Bij ons gaat het om zelf ontdekken en samen verkennen. Daar worden kinderen blij, zelfstandig en groot van. Kom snel eens kijken op peuteropvang Hobbel de Bobbel!

 

“Bij ons mag ieder kind stralen op z’n eigen manier!”
Marijke, manager

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal Hobbel de Bobbel

Vullen en...
18 mei 2021

Vullen en legen met potgrond. Dat voelt weer anders dan het zand in de zandbak. Tot slot vullen we een potje met zand en zaaien we zaadjes erin. Zal het gaan groeien?

We verven...
1 april 2021

We verven echte eieren.

Vogelneste...
25 maart 2021

Vogelnesten maken met zoutdeeg en stro.

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Agnes Slootman pedagogisch medewerker
Ineke van Munster pedagogisch medewerker
Gabrielle Koopmans pedagogisch medewerker
Harriet Docter pedagogisch medewerker
Ingrid Bakermans VVE-coach
Marijke van Meer manager
Werkwijze

Methode Kaleidoscoop - Ontwikkelingsvolgmodel

Op deze locatie werken we met de methode Kaleidoscoop of elementen er uit. Dit is een methode, die ‘actief leren’ stimuleert vanuit een rijke leeromgeving ingedeeld in aantrekkelijke hoeken en met veel aandacht voor taalontwikkeling. Kinderen zijn van natura nu eenmaal nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Kaleidoscoop is daar helemaal op gericht. Wij merken elke dag dat als kinderen in aanraking komen met nieuwe materialen, gebeurtenissen, ideeën en mensen, ze als vanzelf kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Dit leerproces stimuleren we door elk kind steeds weer meer nieuwe uitdagingen aan te bieden, zodat het zich spelenderwijs kan ontwikkelen. We werken met een ontwikkelingsvolgmodel, dat op de basisschool wordt voortgezet. Daarnaast krijgen kinderen die naar de basisschool gaan een verslag mee. Daarin vertellen de pedagogisch medewerkers over hun ervaringen met het kind, wat het allemaal al kan en waar het van houdt. Dankzij het verslag kan de nieuwe meester of juf meteen aansluiten op reeds opgedane vaardigheden. Twee keer per jaar worden ouders uitgenodigd voor een gesprek over hun kind. Uiteraard kunnen ouders zelf ook altijd om een gesprek vragen.

Tarieven

Tarieven peuterspeelzaal Apeldoorn 2021

Samen op verkenning en ontdekking. Steeds een stap verder, vanuit wie je bent en wat je kunt. Bij Doomijn doen we dit met elkaar elke dag weer. Onze medewerkers hebben hierin een onmisbare rol. Zij oefenen liefdevol, geduldig, zorgzaam, betrokken en competent hun vak uit. Wij stimuleren hen zichzelf te blijven ontwikkelen zodat zij opgedane kennis en continue groei kunnen doorgeven aan uw kind(eren). Wij zijn trots op onze medewerkers, zij zetten de kwaliteit van dienstverlening neer die u ervaart. Wij blijven in deze kwaliteit investeren, niet alleen omdat dit vanuit wetgeving moet, maar ook omdat wij dit vanzelfsprekend vinden.

Om onze diensten aan te kunnen blijven bieden zoals u gewend bent en de lijn van ontwikkeling, service en kwaliteit door te zetten, verhoogt Doomijn per 1 januari 2021 het uurtarief van de peuterspeelzaal naar € 10,41

 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
WKO per uur - afname per dagdeel van 3,5 uur € 10,41