Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Lemstervaart

Schokker 4c, Lemmer 06 10 00 77 78

Onze speelzaal zit vol gezelligheid en uitdagingen. Kinderen vermaken zich hier dan ook opperbest. Met elkaar en met alles dat deze heerlijke locatie biedt. We zitten in MFA Lemstervaart en daarmee hebben we alle ruimte en mogelijkheden voor vele uren speelplezier.

Samen op avontuur in de grote wereld

In ons huiselijke lokaal is elke dag iets te beleven. We knutselen en kletsen wat af. Over de leerzame thema’s bijvoorbeeld, waar we het hele jaar door mee werken; kunst, verkeer, ziek en gezond, familie jij en ik, kleuren en vormen én eten en drinken. Super interessant. En zijn we eventjes uitgespeeld in de verschillende hoekjes, dan vinden we ook plezier in het speellokaal van de school. Daar doen we tikkertje of dansen we op muziek. Buitenpret hebben we natuurlijk ook, want op ons knusse schoolplein is altijd iets te doen. We spelen in de zandbak of glijden van de glijbaan, maar ook het fietsen over het verkeersplein of door de wilgentunnel is een echte hit! En willen we eens wat verder dan maken we een wandeling naar de kinderboerderij of naar het bos. 

Stil zitten, dat komt hier maar weinig voor. Kinderen hebben altijd zin en energie om nieuwe dingen te ontdekken. Bij ons krijgen ze alle ruimte om de wereld te verkennen. Elke dag weer!
 

Tweetalig beleid, Fries én Nederlands

Op de maandag- woensdag groep op werken wij met een tweetalig beleid. Er is aandacht voor zowel het Fries als het Nederlands. Doomijn heeft in 2019 hiervoor het certificaat “Boartsjendewei in taal derby” behaald. Deze werkwijze biedt namelijk veel voordelen voor de tweetalige ontwikkeling van kinderen. Wist je bijvoorbeeld dat een tweetalig kind later gemakkelijker een derde taal leert en een groter werkgeheugen ontwikkelt? In ons pedagogisch werkplan lees je meer over de uitvoering hiervan. 

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal Lemstervaart

Alles ligt...
4 mei 2021

Alles ligt klaar voor een heerlijke maaltijd: placemats, borden, bestek, kopjes. De theepot staat er ook al bij. En wat eten we vandaag? Auto’s, dat moet kunnen! Hihi!

Als het mo...
29 april 2021

Als het mooi weer is, doen we natuurlijk de zandbak open! De kinderen zijn er dol op: taartjes bakken, koken in echte pannen, met graafmachines aan het werk zijn, enz. De fantasie kent geen grenzen!

Eindelijk...
26 maart 2021

Eindelijk lijkt het voorjaar er dan aan te komen! De zandbak kan open; voor de kinderen één groot feest! Er zijn deze week heel wat taartjes gebakken en ook de graafmachine was weer erg in trek!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Tineke de Weerd pedagogisch medewerker
Marjon Keetman peuterspeelzaalleidster
Maaike Boomsma manager
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Gemeente Friese Meren

Uw kind is van harte welkom op één van de Doomijn peuterspeelzalen in de gemeente Friese Meren. Hier staan aandacht, plezier en ontwikkeling tijdens de voorschoolse jaren voorop. De kosten voor de peuterspeelzaal hangen af van uw inkomenssituatie. In onderstaande download vindt u de informatie die voor u van toepassing is.
Indien u (beiden) werkt en/of studeert dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Deze kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. U betaalt dan een bruto uurtarief van € 8,60.
Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan betaalt u de ouderbijdrage volgens de gemeentelijke ouderbijdragetabel.
 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
peuterspeelzaal onder wet kinderopvang 8,60 (maandbedrag zie download)
gemeentelijke ouderbijdrage zie download