Coronavirus en opvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Lemstervaart

Schokker 4c, Lemmer 06 10 00 77 78

Onze speelzaal zit vol gezelligheid en uitdagingen. Kinderen vermaken zich hier dan ook opperbest. Met elkaar en met alles dat deze heerlijke locatie biedt. We zitten in MFA Lemstervaart en daarmee hebben we alle ruimte en mogelijkheden voor vele uren speelplezier.

Samen op avontuur in de grote wereld

In ons huiselijke lokaal is elke dag iets te beleven. We knutselen en kletsen wat af. Over de leerzame thema’s bijvoorbeeld, waar we het hele jaar door mee werken; kunst, verkeer, ziek en gezond, familie jij en ik, kleuren en vormen én eten en drinken. Super interessant. En zijn we eventjes uitgespeeld in de verschillende hoekjes, dan vinden we ook plezier in het speellokaal van de school. Daar doen we tikkertje of dansen we op muziek. Buitenpret hebben we natuurlijk ook, want op ons knusse schoolplein is altijd iets te doen. We spelen in de zandbak of glijden van de glijbaan, maar ook het fietsen over het verkeersplein of door de wilgentunnel is een echte hit! En willen we eens wat verder dan maken we een wandeling naar de kinderboerderij of naar het bos. 

Stil zitten, dat komt hier maar weinig voor. Kinderen hebben altijd zin en energie om nieuwe dingen te ontdekken. Bij ons krijgen ze alle ruimte om de wereld te verkennen. Elke dag weer!
 

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal Lemstervaart

Thema 'kle...
10 september 2020

Thema 'kleding': er is een rek vol verkleedkleren, schoenen en natuurlijk ook kleertjes voor de poppen. Verder moet de kleding natuurlijk gewassen en gestreken worden!

We werken...
7 september 2020

We werken 4 weken over het thema 'Kleding'. Onze huishoek is omgetoverd in een verkleedhoek, dus er lopen vanaf nu prinsessen, politieagenten en dokters in ons lokaal.

In de klas...
4 september 2020

In de klas hebben we een boom op de muur en van alle kindjes hangen we er een gelamineerd handje in. Wordt een kindje 4 jaar, dan mag het handje mee naar huis. En wat zijn de handjes dan gegroeid!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Marrit Dijkstra pedagogisch medewerker
Titie de Vries manager
Tineke de Weerd pedagogisch medewerker
Marjon Keetman peuterspeelzaalleidster
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Gemeente Friese Meren

Uw kind is van harte welkom op één van de Doomijn peuterspeelzalen in de gemeente Friese Meren. Hier staan aandacht, plezier en ontwikkeling tijdens de voorschoolse jaren voorop. De kosten voor de peuterspeelzaal hangen af van uw inkomenssituatie. In onderstaande download vindt u de informatie die voor u van toepassing is.
Indien u (beiden) werkt en/of studeert dan heeft u recht op kinderopvangtoeslag. Deze kunt u aanvragen bij de Belastingdienst. U betaalt dan een bruto uurtarief van € 8,30.
Komt u niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan betaalt u de ouderbijdrage volgens de gemeentelijke ouderbijdragetabel.
 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
peuterspeelzaal onder wet kinderopvang 8,30 (maandbedrag zie download)
gemeentelijke ouderbijdrage zie download