Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Nieuwstraat

Nieuwstraat 17, Alteveer (0528) 87 00 49

In onze peuterspeelzaal gaat het om spelen met elkaar en om groeien in de natuur. We zitten midden in een groene omgeving. Dat is naast spannend vooral heel leerzaam, want tussen alle plezier en pret door leren kinderen zorgen voor alles wat groeit en leeft.  Daarnaast werken we ook nauw samen met CBS de Wegwijzer. Een mooie basis.

Modderhandjes en groene vingertjes

Samen spelen en leren is heerlijk, dat doen kinderen immers heel graag. Samen zorgen en verzorgen is ook fijn. En dat leren ze in onze opvang. Om ons heen is namelijk veel groen. Kleine plantjes die zorg vragen en grote bomen die zich graag laten beklimmen. De natuur is heel dichtbij, daar zijn we dus vaak te vinden. Vieze handjes en knietjes, dat mag gewoon. Die krijgen ze ook op ons plein, wanneer ze door het gras kruipen of in de speeltoestellen hangen. Naast natuur besteden we aandacht aan veel meer dat spannend en leerzaam is. Thema’s als kunst, muziek, vormen en eten en drinken komen dagelijks voorbij. Al spelend wijzer worden, daar smullen kinderen van!

Bij alles wat we doen laten we de peuters zoveel mogelijk zelf bedenken. Om het nog leuker te maken vragen we vaak de ouders om mee te denken. En soms zelfs om mee te doen. Zo maken we samen elke dag een fijne belevenis.

Op deze locatie

Bij ons vind je ook:

Kinderdagverblijf Nieuwstraat

bso Nieuwstraat

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Sandra Moes pedagogisch medewerker
Sabina ter Haar pedagogisch medewerker
Sandra Pit manager
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Gemeente De Wolden

Groeien, ontwikkelen en genieten. Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen. Daar is dan ook alle ruimte voor in onze peuterspeelzalen. In de gemeente de Wolden zijn kinderen vanaf twee jaar welkom op de peuterspeelzaal. Hier krijgen ze de ruimte om alles zelf te ontdekken en uit de vinden. Dat zien wij als de beste start en als de mooiste voorbereiding op later.

Peuterspeelzaal (uur)tarief
peuterspeelzaal onder de wet kinderopvang (voor maandbedrag zie download) € 8,76
maandelijkse ouderbijdrage zie download