Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

Osseweide

Osseweide 1a, Meppel (0522) 24 25 62

Een plek om je thuis te voelen en om heerlijk te spelen. Onze peutergroep met VVE is onderdeel van het kinderdagverblijf. In het hartje van de wijk Oosterboer, biedt een vertrouwde basis om de wereld te ontdekken. Samen op avontuur, samen spelen en leren. In en rondom onze opvang is altijd iets te beleven. Daarnaast hebben wij een fijne samenwerking met basisschool de IJsvogel. 

Hier iets te doen, daar iets te ontdekken

Kinderen houden van een uitdaging. Die vinden ze hier volop. Spelen in de poppenhoek, knutselen en bouwen rond de grote tafel, puzzelen of lezen in een rustig hoekje. We hebben binnen zelfs een klimtoestel met een glijbaan! Alles kan, maar wel in overleg. Zo spreken we samen af wat we doen en geven de dagritmekaarten aan wanneer we dat doen. Handig en leerzaam. Net als onze thema’s. Daarmee maken we kennis met de wereld en met onszelf. Jij en ik, Mensen, Verkeer, de seizoenen. We worden al spelend wijzer. Natuurlijk zijn we ook vaak buiten. Op het speelplein in de zandbak, op de fiets, aan de zandtafel of verstoppertje spelen tussen de struiken. We komen tijd te kort...

Met het kinderdagverblijf Osseweide eten we een stukje fruit die ze van ons krijgen, met natuurlijk iets te drinken. En zoals we samen spelen, werken we ook graag samen met de ouders. We vertellen graag hoe de dag was, wat we van plan zijn én hoe de kinderen zich ontwikkelen. En vieren we feest, dan zijn ouders welkom om het mee te vieren.

Op deze locatie

Bij ons vind je ook:

Kinderdagverblijf Osseweide

Buitenschoolse opvang Osseweide

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal Osseweide

Vandaag he...
3 november 2020

Vandaag hebben wij buiten beestjes gezocht en met de loep bekeken. Met het insectenboekje kwamen wij erachter wat voor beestjes wij hadden gevonden.

Samen koke...
29 september 2020

Samen koken wij graag, we kunnen bijvoorbeeld heel goed groente in stukken snijden. Vandaag hebben we courgettesoep gemaakt. Bijna iedereen heeft hier flink van gesmuld!

Gymen in d...
15 september 2020

Gymen in de buitenlucht is zo leuk! Het parcours bestaat uit balanceren op staptegels, springen in de hoepels en ballen werpen.

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Renate den Boer pedagogisch medewerker
Gerlinda Zomerdijk pedagogisch medewerker
Mirjam Roelfs pedagogisch medewerker
Vanessa Vis manager
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Tarieven

Jouw kind is van harte welkom op één van de Doomijn peuterspeelzalen in de gemeente Meppel. Hier staan aandacht, plezier en ontwikkeling tijdens de voorschoolse jaren voorop. De speelzalen van Doomijn in Meppel vallen onder de Wet Kinderopvang. Je kunt voor deze speelzalen eenvoudig kinderopvangtoeslag aanvragen bij de belastingdienst. Wanneer je (beiden) werkt en/of studeert dan heb je recht op de toeslag. De hoogte van de toeslag is inkomensafhankelijk. Kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan betaalt de gemeente Meppel een deel van de bruto maandelijkse kosten.


 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
Peuterspeelzaal onder wet kinderopvang 8,17 per uur