Peuterspeelzaal

Zalmkolk

Zalmkolk 2, Zwolle 06 - 11 62 54 43

Onze peuterspeelzaal is een fijne plek om samen te leren en samen te spelen. We zijn gevestigd in Jenaplanschool de Phoenix in Zwolle Zuid. Dat biedt naast veel gezelligheid ook bijzonder fijne mogelijkheden. We hebben alles in de buurt en er is altijd wat te beleven. Tijd voor samen en ruimte voor plezier dus!

Samen groeien en plezier maken

Leren, ontdekken en verkennen: samen halen we alles uit onze ochtenden. In de omgeving is veel te ontdekken, zoals Park de Schellerdriehoek waar we met regelmaat spelen en picknicken. Ook wijkboerderij De Schellerhoeve ligt vlakbij. Natuurlijk bezoeken we de dieren van de boerderij wanneer het kan. Een bezoekje aan een supermarkt vinden we ook leuk en leerzaam. Boodschappen doen past prachtig in ons thema Eten & drinken.

Een locatie vol uitdaging

Onze peuterspeelzaal biedt veel uitdaging: spelen in de poppenhoek, knutselen en bouwen, puzzelen of even ontspannen lezen in een rustig hoekje. We spreken samen af wat we doen en onze dagritmekaarten geven aan wanneer we dat doen. Handig en leerzaam. Net als onze wisselende thema’s zoals Mensen, Kunst, Kleding en Wonen... Zo maken de kinderen kennis met de wereld én met zichzelf.

Fijne voorbereiding voor later

Omdat ons lokaal gevestigd is in de Jenaplanschool is het basisonderwijs al vroeg vertrouwd terrein. En dat is fijn voor straks. Zo bezoeken we af en toe groep 1 op bijzondere momenten, zoals tijdens De Nationale Voorleesdagen of we kijken mee in de aula bij de intocht van Sinterklaas. Ook komen de kinderen van de midden- en bovenbouw wel eens voorlezen. Heel gezellig!

Natuurlijk zijn we ook vaak buiten. Op ons eigen besloten plein vermaken we ons opperbest. Hier kunnen we naar hartelust fietsen, voetballen en stoepkrijten. Ook heeft de school een leuke omheinde tuin om te ontdekken en samen in te spelen. Regent het een keer te hard om buiten te zijn dan zoeken we het gymlokaal op voor een beetje beweging of voor dolle pret.

Kinderen genieten hier van alles wat we doen. Ieder op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Dat maakt van onze peuterspeelzaal zo’n fijne plek om te zijn!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Elly van Holland manager
Samantha Bommezijn pedagogisch medewerker
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Gemeente Zwolle

Jouw kind is van harte welkom op één van de Doomijn peuterspeelzalen in de gemeente Zwolle. Hier staan aandacht, plezier en ontwikkeling tijdens de voorschoolse jaren voorop. De kosten voor de peuterspeelzaal hangen af van jouw inkomenssituatie. In onderstaande download vind je de informatie die voor jou van toepassing is.
Indien je (beiden) werkt en/of studeert dan heb je recht op kinderopvangtoeslag. Deze kan je aanvragen bij de Belastingdienst. Je betaalt dan een bruto uurtarief van € 7,04.
Kom je niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, dan betaal je de ouderbijdrage volgens de gemeentelijke ouderbijdragetabel.
 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
peuterspeelzaal onder wet kinderopvang € 7,22 (maandbedrag zie download)
gemeentelijke ouderbijdrage zie download