Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Peuterspeelzaal

De Markies/Kiekeboe

Markerichtersveld 1, Apeldoorn 055-8706530

Huiselijk, warm en gezellig. Dat is peuterspeelzaal De Markies in drie woorden. Hier heeft ieder kind het naar z’n zin, dat is zeker! Met iedereen bedoelen we ook écht alle kinderen, want onze opvang is een combinatie van regulier en VVE. Gemengde groepen dus. Dat is uniek in Apeldoorn en bovendien bijzonder gezellig!

Vanaf 1 maart zitten wij op een ander adres tot medio zomer 2022 wanneer het nieuwbouwproject afgerond is. Het adres voor deze periode is: Markerichtersveld 1, 7327 JH in Apeldoorn. 

 

Zomer of winter, elk seizoen evenveel pret!

Kinderen houden van plezier en uitdagingen, dat zien we hier elke dag. Ook van ritme, rust en regelmaat worden ze blij. Daar zorgen we dan ook voor in onze groep. Zo is de kring een vast plek in de groep en een favoriet moment op de dag. We beginnen samen en sluiten samen af. Dat doen we door gezellig te kletsen over wat we gaan doen en hebben beleeft, we zingen liedjes en luisteren naar elkaars verhalen. Buiten zijn vinden we ook heerlijk. Op het plein, wandelen in het park en samen genieten van de natuur en de seizoenen. De natuur is geen dag hetzelfde. Er leeft en groeit zóveel, daar leren we veel van!

“Een fijne plek om samen met alle andere kinderen te spelen en te groeien. En dat kan hier naar hartenlust!”
Lisa, pedagogisch medewerker

Leren doen we ook van elkaar. En van de kinderen op basisschool De Marke. Een keer per week hebben we een peuter-kleuter moment, afwisselend op dinsdag, donderdag of vrijdag. Da’s gezellig en leerzaam en zo ontdekken de peuters al vroeg hoe leuk het is om straks naar school te gaan! Daarnaast werken wij met de Kaleidoscoop-methode waarbij alle kinderen zich door deze werkwijze ontwikkelen.

Op deze locatie

Bij ons vind je ook:

Kinderdagverblijf de Markies

Buitenschoolse opvang de Markies

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Peuterspeelzaal De Markies/Kiekeboe

We zijn be...
12 mei 2021

We zijn begonnen met het thema: we hebben er een geitje bij! We hebben een mooi hok voor de boerderijdieren, we zingen van het koetje en het kalfje. En natuurlijk lezen we het boek van het geitje!

Het is her...
5 november 2020

Het is herfst op peuterspeelzaal de Markies!

Bij peuter...
26 juni 2020

Bij peuterspeelzaal de Markies genieten we buiten van het mooie weer. Daar hoort natuurlijk veel water bij!

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Arita Voerman-Amptmeijer pedagogisch medewerker
Marieke VVE coach
Mirjam Gensen pedagogisch medewerker
Janneke Hendrikse pedagogisch medewerker
Joke Willemsen pedagogisch medewerker
Marijke van Meer manager
Werkwijze

Methode Kaleidoscoop - Ontwikkelingsvolgmodel

Op deze locatie werken we met de methode Kaleidoscoop of elementen er uit. Dit is een methode, die ‘actief leren’ stimuleert vanuit een rijke leeromgeving ingedeeld in aantrekkelijke hoeken en met veel aandacht voor taalontwikkeling. Kinderen zijn van natura nu eenmaal nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit. Kaleidoscoop is daar helemaal op gericht. Wij merken elke dag dat als kinderen in aanraking komen met nieuwe materialen, gebeurtenissen, ideeën en mensen, ze als vanzelf kennis opdoen en vaardigheden ontwikkelen. Dit leerproces stimuleren we door elk kind steeds weer meer nieuwe uitdagingen aan te bieden, zodat het zich spelenderwijs kan ontwikkelen. We werken met een ontwikkelingsvolgmodel, dat op de basisschool wordt voortgezet. Daarnaast krijgen kinderen die naar de basisschool gaan een verslag mee. Daarin vertellen de pedagogisch medewerkers over hun ervaringen met het kind, wat het allemaal al kan en waar het van houdt. Dankzij het verslag kan de nieuwe meester of juf meteen aansluiten op reeds opgedane vaardigheden. Twee keer per jaar worden ouders uitgenodigd voor een gesprek over hun kind. Uiteraard kunnen ouders zelf ook altijd om een gesprek vragen.

Tarieven

Tarieven peuterspeelzaal Apeldoorn 2021

Samen op verkenning en ontdekking. Steeds een stap verder, vanuit wie je bent en wat je kunt. Bij Doomijn doen we dit met elkaar elke dag weer. Onze medewerkers hebben hierin een onmisbare rol. Zij oefenen liefdevol, geduldig, zorgzaam, betrokken en competent hun vak uit. Wij stimuleren hen zichzelf te blijven ontwikkelen zodat zij opgedane kennis en continue groei kunnen doorgeven aan uw kind(eren). Wij zijn trots op onze medewerkers, zij zetten de kwaliteit van dienstverlening neer die u ervaart. Wij blijven in deze kwaliteit investeren, niet alleen omdat dit vanuit wetgeving moet, maar ook omdat wij dit vanzelfsprekend vinden.

Om onze diensten aan te kunnen blijven bieden zoals u gewend bent en de lijn van ontwikkeling, service en kwaliteit door te zetten, verhoogt Doomijn per 1 januari 2021 het uurtarief van de peuterspeelzaal naar € 10,41

 

Peuterspeelzaal (uur)tarief
WKO per uur - afname per dagdeel van 3,5 uur € 10,41