Coronavirus en opvang bij Doomijn. Meer informatie >

Kinderdagverblijf

Villa Petit Paradis Zuideinde

Zuideinde 108 (ingang aan de achterzijde), Meppel (0522) - 24 44 16

Groeien en leren in stijl. Het kan in onze opvang, want we zijn gevestigd in een prachtige oude stadsvilla aan de rand van het centrum. Hoge plafonds, kroonluchters en een grote natuurlijke tuin. Bij Villa Petit Paradis gaat het dan ook om natuurlijk spelen en onbegrensd beleven.

Onze villa vind je in een prachtig gebouw met volop ruimte om je als kind te ontwikkelen. Je proeft de smaak van vroeger mede door authentieke elementen en een huiselijke sfeer met rustige kleuren. Het hele jaar door wordt er volop gebruik gemaakt van de grote groene tuin om naar hartenlust te kunnen buitenspelen. Wij bieden vele mogelijkheden om te leren en te ontdekken tijdens vrij spel en activiteiten. Daarnaast hebben we vooral open einde speelgoed omdat dit de fantasie van je kind stimuleert.


De themagerichte activiteiten dagen de kinderen uit om zichzelf te ontwikkelen. Wij werken door het jaar heen met wisselende thema’s die, ofwel verbonden zijn met het seizoen of gekozen zijn omdat ze aansluiten bij de belangstelling of belevingswereld van de kinderen op dat moment. Hierbij zorgen we ervoor dat we aan alle ontwikkelingsgebieden aandacht besteden. De kinderen leren op een uitdagende en stimulerende manier zonder dat wij ze ideeën opdringen. Natuurlijk houden wij jou als ouder op de hoogte van de ontwikkelingen van jouw kind(eren).


De werkwijze die we toepassen is geïnspireerd door de pedagogiek  van Regio Emilia.Hierbij kun je denken aan de aantrekkelijke manier waarop wij (vaak echte) materialen aan bieden aan de kinderen. Maar vooral het kijken en luisteren naar de kinderen is belangrijk en hoe wij daar vervolgens op in spelen met activiteiten. Hierbij staat altijd het proces voorop en niet het eindresultaat. We hebben respect voor elkaar en vertrouwen in het kind en zullen altijd het 'zelf doen' stimuleren.


Onze werkwijze is geschikt voor kinderen die de kans krijgen van hun ouders om zelf te mogen ontdekken, leren en beleven. Dit mag zowel binnen als buiten en aangepast aan het seizoen.


Wil je meer weten over Villa Petit Paradis? Bekijk de website www.villapetitparadis.nl

Op deze locatie

Bij ons vind je ook:

Buitenschoolse opvang Villa Petit Paradis Zuideinde

Bij ons gebeurt er elke dag iets leuks.

Fotomomenten Kinderdagverblijf Villa Petit Paradis Zuideinde

Werk in ui...
8 oktober 2020

Werk in uitvoering!

Herfst op...
6 oktober 2020

Herfst op de babygroep.

Verwonder...
25 september 2020

Verwonder moment in het atelier. Werken met verfkrijt, ecoline en water. Er blijft een gekleurde waterdruppel liggen. “Wow! Hoe doe je dat?!”

Ons team

Een team van enthousiaste medewerkers

Annemieke Baar pedagogisch medewerker
Hilda Hulst-Brinkman pedagogisch medewerker
Claudia ten Heuvel pedagogisch medewerker
Danielle Wolsink pedagogisch medewerker
Lammia Gritter pedagogisch medewerker
Lia Koers pedagogisch medewerker
Henriët Kisters-Kin pedagogisch medewerker
Trea Hoeve pedagogisch medewerker
Tineke Hof-Willems pedagogisch medewerker
Karin Koningstein pedagogisch medewerker
Bianca de Haan manager
Werkwijze

Ontwikkeling stimuleren

We stimuleren het spelend onderzoeken van de wereld en dagen kinderen uit om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo dragen we bij aan hun groei, zelfredzaamheid, eigenheid en zelfvertrouwen. Dat doen we onder andere door allerlei leuke en spannende activiteiten aan te bieden en door gebruik te maken van methodes die aandacht besteden aan alle ontwikkelingsgebieden. In een veilige en ongedwongen sfeer, waarbij plezier voorop staat. Daarbij hebben we oog voor een veilige en tegelijkertijd uitdagende inrichting van onze binnen- en buitenruimtes. Onze medewerkers zijn opgeleid om de ontwikkeling van uw kind goed te volgen.

ontdek meer
Tarieven

Tarieven kinderdagverblijf 2020

Tarieven Villa Petit Paradis Zuideinde.

Kinderdagverblijf (uur)tarief
VPP 52 weken € 9,18
VPP 41 weken € 9,80
VPP flexibele opvang € 10,50
Downloads

Handige downloads