Coronavirus en kinderopvang bij Doomijn. Meer informatie >

Werkwijze

Wij zien je, beloven we bij Doomijn. We zorgen ervoor dat jouw kind zich veilig en gezien voelt, en hebben oog voor zijn of haar eigen talenten. We stimuleren elk kind om de volgende stap in de ontwikkeling te zetten, of het nu gaat om taal, motoriek of creativiteit.
De afdeling Pedagogiek, Kwaliteit en Ontwikkeling (PKO) ondersteunt onze managers en pedagogisch medewerkers om de pedagogische kwaliteit op de opvanglocaties te optimaliseren. We werken met pedagogisch coaches, activiteitenconsulenten en beleidsmedewerkers aan de ontwikkeling, veiligheid en gezondheid van de kinderen.

Kindvolgsysteem

Ieder kind is krachtig en ontwikkelt zich vanzelf. Gewoon omdat het kind is. Wij kijken hoe het met jouw kind gaat en zien de eigenheid en talenten waarmee het groeit en leert. Vanuit spel en met verwonderkracht stimuleren we om steeds een stapje te zetten. De ontwikkeling die jouw kind laat zien, legt zijn of haar mentor vast in ons kindvolgsysteem.

Voedingsbeleid

Voeding is de basis van onze gezondheid en draagt bij aan een optimale ontwikkeling van elk kind. Samen met ouders ontdekken we de wereld van voeding. Op al onze locaties bieden we hoofdzakelijk gezonde producten aan uit de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

"Doomijn is voor mijn kind een waardevolle aanvulling op thuis en school"
Dorien, moeder van Rob (8 jaar)

Veiligheid en gezondheid

Met een veilige en gezonde leef- en speelomgeving als basis, dagen we jouw kind bij Doomijn uit om te leren omgaan met verschillende situaties, zonder het helemaal af te schermen tegen alle kleine bedreigingen van een leerzame kindertijd. Daar horen kleine ongelukjes, vies worden en ruziemaken bij. Want ruimte krijgen om te groeien en fouten te maken is leerzaam! Onze pedagogisch medewerkers begeleiden jouw kind in het onderzoeken van grenzen. We zorgen voor een veilige, uitdagende en gevarieerde inrichting van onze locaties om de ontwikkeling van elk kind te stimuleren.

Activiteitenconsulenten

De activiteitenconsulenten van Doomijn zitten vol energie en creativiteit, en hebben de leukste ideeën. Van muziek en bewegen voor baby’s tot vrolijke voorleesmomenten met peuters en uitdagende uitstapjes op de buitenschoolse opvang; met een breed aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden beleef je binnen én buiten altijd iets verwonderends. Door kennis te maken met nieuwe dingen, leert jouw kind zijn of haar talenten ontdekken en kennen. En weten waar je goed in bent, zorgt voor weerbaarheid, veerkracht en gelijke kansen!

Ouderportaal mijndoomijn

Bij Doomijn is elke dag er één vol verwondering. Of het nu binnen of buiten is: we gaan op ontdekking in de kinderwereld. Wat heeft jouw kind vandaag beleefd? Je ziet het in de mijndoomijn app of het online portaal.

We nodigen je uit: stap uit de grotemensenwereld en ín de kinderwereld. Bekijk de foto’s en verhalen van jouw kind op de opvang én deel zelf informatie en foto’s met ons, want we trekken samen op. De tijd dat je kind jong is, is een periode om samen herinneringen te maken!

Extra opvang regelen, ruildagen inzetten of afwezigheid doorgeven? Ook dat kan makkelijk en snel via mijndoomijn. Je kunt 24 uur per dag inloggen op het portaal of de app, dus neem een kijkje op mijndoomijn wanneer het jou uitkomt.

Meer over mijndoomijn

Wat zou jij later terug willen zien: een volle agenda of een dagboek vol herinneringen?
-
opvang regelen